Balans

Jezelf zijn heeft met evenwicht te maken

De beste manier om je lichaam te kalmeren en/of weer tot rust te brengen kun je bewerkstelligen door ademhaling. Hoe beter je leert om diep adem te halen, om een ‘bewuste ademhaler’ te worden, des te meer activeer je de functie van de thymusklier, die niet alleen gevoelens van onvoorwaardelijke liefde versterkt, maar ook je fysieke immuunsysteem ondersteunt. Het activeren van je natuurlijke zelf-helende vermogens.

De Taiji & Qi Gong meditatie (Body & Mind) in beweging bestaat uit drie fasen:

1.    Aandacht richten op het lichaam en ademhaling.

2.    Aandacht richten op de fysieke stilte, met behulp van geluid.

3.    Aandacht verleggen naar de innerlijke stilte

Zodat je kunt functioneren op het ontspannende alfa bewustzijnsniveau. Het alfa niveau wordt in verband gebracht met intuïtie en bijzondere waarnemingen.

 

Ontdek het alfa niveau

Je hersens produceren elektrische signalen in een bepaalde frequentie. Wetenschappers hebben ontdekt dat de frequentie waarop je brein die impulsen uitstuurt, samenhangt met de bewustzijnstoestand waar je op functioneert.

Men onderscheid het bèta (>14) niveau: dit is je waakbewustzijn , waar je gericht bent op prikkels uit de buitenwereld en op rationeel niveau werkt.

500px-Eeg_beta.svg_

 

Bèta (>14) niveau

 

 

Vervolgens is er het alfa (7-14) niveau: dit is het onderbewuste, waar je meer in jezelf bent gekeerd en je overtuigingen en zelfbeeld kunt aanpassen maar ook contact kunt leggen met je intuïtie.

500px-Eeg_alpha.svg_

 

Alfa (7-14) niveau

 

 

Dan is er een nog dieper niveau: het thèta (4-7) niveau: waarop je nog diepere regionen van je geest leert benutten. Hier heb je toegang tot informatie die zich buiten je fysiek lichaam bevindt en kun je een enorme creativiteit en intuïtie bereiken. De sleutel tot innovatie!

500px-Eeg_theta

 

Thèta (4-7) niveau

 

 

Daarnaast is er het delta (<4) niveau: heel diep in het onderbewustzijn. Het is het punt dat yogis na jaren lange training bewust bereiken.

500px-Eeg_delta.svg_

 

Delta (<4) niveau

 

 

Meer recent werd ook een gamma frequentie ontdekt. Deze kwam voor bij monniken die in een diepe meditatieve toestand zich richten op universele compassie, mededogen.

500px-Eeg_beta.svg_

 

Gamma

 

 

 

Volledige brein integratie

Onze hersens bestaan uit twee delen. Een linker hersenhelft en een rechterhersenhelft. In onze cultuur werken wij bijna uitsluitend met de linkerhersenhelft en dan ook nog op het bèta niveau. Op die manier hebben wij maar toegang tot een heel beperkt deel van ons kunnen. Wanneer we voornamelijk handelen vanuit de bewuste geest (zoals we gewoonlijk doen) gebruiken we slechts een fractie van ons werkelijke potentieel.

Met eenvoudige Taiji en Qi Gong oefeningen en bijvoorbeeld je Bars laten ‘runnen’, kun je leren om beide hersenhelften te integreren en tegelijk te benutten. De Bars met de Clearingstatements zijn zo ontworpen om je logische brein te omzeilen. Zo gebruik je een groter deel van je potentieel. Deze methoden brengen je een grotere creativiteit en leren je gelijk stress te ontladen en meer ontspannen te zijn.

Door deze eenvoudige oefeningen en de Bars laten runnen, optimaliseer je de capaciteit van jouw lichaam om externe en interne prikkels te verwerken.

 

Je bewuste geest – is dat deel van je dat denkt en beredeneert – dat wat je gebruikt om dagelijkse beslissingen te nemen:

–       heeft een beperkte verwerkingscapaciteit

–       heeft een kortetermijngeheugen (ongeveer 20 seconden)

–       kan één tot drie gebeurtenissen tegelijk aan

–       heeft impulsen met een snelheid van 190 tot 240 kilometer per uur

–       kan per seconde gemiddeld 2000 stukjes informatie verwerken

 

Je onderbewuste geest – je zelfbeeld en je gewoonten bevinden zich daar – de verbindingen met de Universele Oneindige Intelligentie –

Het oneindige Veld der Mogelijkheden én Potentieel:

–       heeft een uitgebreide verwerkingscapaciteit

–       heeft een langetermijngeheugen (ervaringen, opvattingen, waarden en overtuigingen)

–       kan duizenden gebeurtenissen tegelijk aan

–       heeft impulsen met een snelheid van meer dan 160.000 kilometer per uur

–       kan per seconde gemiddeld 4.000.000.000 stukjes informatie verwerken

 

Het doel is dus de enorme kracht van onze onderbewuste geest te benutten en gebruik maken van de verbazingwekkende snelheid, kracht en behendigheid van onze onderbewuste geest.

Als je beide hersenhelften integreerd en tegelijk benut, gebruik je een groter deel van je potentieel. Deze methoden brengen je een grotere creativiteit en leren je ook stress uit je leven bannen.

Door deze eenvoudige oefeningen optimaliseer je de capaciteit van jouw lichaam om externe en interne prikkels te verwerken.