Books & more Taiji / Qi Gong

Medische artikelen

Enkele artikelen over Taiji en/of Qi Gong, gebaseerd op medisch bewezen onderzoek:

 

Boeken

 

Tai Chi Chuan Voor beginners en gevorderden
24 & 48 oefeningen met toepassingen voor de vechtkunst en zelfverdediging.
Meester Liang Shou-Yu & Wu Wen-Ching

Tai Chi – uw lichaam en geest in harmonie
Dit boek bevat stap voor stap duidelijke instructies met duidelijke illustraties die u helpen de Tai Chi-bewegingen gemakkelijk te volgen. Het biedt een gedegen toelichting op de ontwikkeling en de principes van de oude Chinese filosofie Tai Chi. De oefeningen heffen stress en spanning op, herstellen het evenwicht tussen lichaam en geest.
Gary Kohr

Tai Chi Chuan voor beginners en gevorderden
De meest verheven oefening voor gezondheid,
sport en zelfverdedeging.
Cheng Man-Ch’ing & Robert W. Smith

Heilzaam bewegen
Het officiele handboek voor lichaams-oefeningen van China, gepresenteerd in een nieuwe uitgave voor een modern publiek. Deze rustige oefeningen, samengesteld en getest door Chinese artsen, geven uw gezondheid een positieve injectie en helpen u om meer uit uw leven te halen. De oefeningen zijn ontwikkeld om zowel chronische aandoeningen als acute klachten te verlichten en de weerstand en het energieniveau te verhogen.
Edward C. Chang

Dertien verhandelingen over T’ai Chi Ch’uan
Met vele voorbeelden uit de anatomie en natuurkunde legt professor Cheng uit hoe de houdingen en bewegingen werken, innerlijk als energetische processen en uiterlijk tegenover een tegenstander. Ook laat hij zien hoe Tai Chi Ch’uan kan helpen om een ziekte te “verslaan”, net als de aanval van een tegenstander, door gebruik te maken van kosmische en natuurlijke wetten.
Cheng Man Ch’ing

De innerlijke structuur van Tai Chi
Een seller die in uw basisassortiment thuishoort. Mantak Chia, grondlegger van het Healing Tao-systeem en auteur van meer dan vijfentwintig boeken, schreef samen met Juan Li het veelgeprezen ‘De innerlijke structuur van Tai Chi’.
Mantak Chia & Juan Li

 

Muziek

Muziek aanbevolen voor gebruik tijdens de Taiji en Qi Gong-oefeningen.

Chi Gong Melody
Deze speciale compositie is ontwikkeld in het binnenland van China door de One
Finger Chan Qigongmeester Li, Pei-Hai en de beroemde componist Mr. Cheng, Da-Wei. De muziek geeft rust aan het lichaam en kalmeert de geest en geeft een juiste omgeving voor welke vorm van Chi-gerelateerde oefening, healing of massage dan ook.
Wind Records

Tai chi Melody
Deze uitgave komt van het binnenland van China. Muziek gecombineerd met sport, speciaal geschreven voor mensen in een moderne maatschappij. Luisterend naar o.a. de Chinese fluit, beoefent de luisteraar Taijiquan en zal verlost worden van alle spanningen. Dit zal leiden tot een comfortabeler en rustiger leven.
Wind Records

Music for Zen
Voordat te term New Age was geboren, werden jazz-musici aangetrokken door
de improviserende kwaliteit van de Zen muziek, de eeuwenoude Japanse kunst tot verlichting door meditatie. Tegen de traditionele sound van Koto en Shakuhachi, nodigt Tony Scott de luisteraar uit tot een meditatief feest van de natuur.
Verve Records

Tai chi – Oliver Shanti & friends
Ideaal om een muzikale sfeer te creëeren die nodig is voor een serene rust en balans
om tai chi of ander gerelateerde chi-handelingen te beoefenen. Gebruikte instrumenten zijn o.a. diverse fluiten, koto, Shakuhachi, Zheng-citer, saxofoon, gitaren, kodo drums, Chinese gong, synthesizer, keyboard enz.
Sattva Music

Tea
Op dit album wordt door de componist op de beste manier gebruik gemaakt van
verschillende instrumenten, zoals Pai-Hsiao, Gao-Hu, Ku-cheng, Pi-pa, alto Sheng enz.
en combineert streekmuziek met verschillende smaken thee uit die streken.
Wind records