FAQ’s About the Bars

Wat zijn “de Bars”?

De Bars zijn een set van 32 punten op het hoofd die, als ze zacht worden aangeraakt, oude energieën die vast worden gehouden in de hersenen en het lichaam los maken. Dit faciliteert op eenvoudige wijze snelle en diepgaande verandering.

Wat doet een Bars-sessie?

Bars ontladen electro-magnetische spanning in de hersenen en het lichaam.

De Bars spreken alle overwegingen, gedachten, gevoelens, emoties, beslissingen, oordelen en meningen aan die in de hersenen zijn opgeslagen en helpen ze los te laten. Deze ontlading vindt plaats als de Bars worden aangeraakt; het staat toe dat opgeslagen rommel wordt losgelaten.

Net als een lichtknopje in je huis, creëert het laten ‘runnen’ van je Bars de mogelijkheid dat jouw licht aangaat. Er komt meer energie voor je beschikbaar en dat resulteert meestal in meer vrede, gemak en vreugde in je leven.

Meerder onderzoekers in bio-feedback hebben aangegeven dat er een verandering optreedt in de hersengolven, die van beta (actie) naar theta (ontspanning) gaan in de loop van de een uur durende sessie.

Wat kan je verwachten na een Bars-sessie?

Iedere BARS sessie is anders. De meest gemelde resultaten zijn onder andere: toegenomen innerlijke rust, betere kwaliteit van slaap, meer energie, men staat soepeler in het leven en het ‘leven’ gaat allemaal makkelijker.

Wat men wel zegt is:”Het ergste wat je kan overkomen, is dat je je heerlijk ontspannen voelt. Het beste wat je kan overkomen is dat je leven verandert.”

Hoelang blijft het effect merk- of voelbaar?

Als je je BARS eenmaal hebt laten nalopen of als het ware “aan” gezet hebt blijven ze doorlopen en helpt het je vastzittende energie los te laten.

Iedere keer dat je het weer laat doen, wordt het effect intenser. Indrukwekkende effecten zijn zelfs gemeld tot 3 tot 4 weken na een sessie.

Hoe vaak moet je Bars laten “doen” ?

Dat is geheel aan jou. Hoe fijn wil je je voelen? Hoe gemakkelijk wil je je leven hebben?

Sommige Bars beoefenaars vragen zich af waarom ze het niet iedere dag (laten) doen? De meesten willen minimaal iedere week hun Bars laten doen. In ieder geval als ze zich mopperig of gestrest voelen, of als de ervaringen in hun leven het vragen.

Bij ernstige shock of schrik, trauma of energetische verschuivingen is het zeker aan te raden je Bars te laten doen.

Wie heeft er baat bij Bars?

Iedereen die bereid is er stil voor te liggen!

Sommige mensen zullen de waarde van ontspanning niet zien en vinden hetmaar verspilling van tijd.
Anderen die belangstelling hebben voor verandering en verbetering van hun leven zullen er absoluut bij gebaat zijn.

Kunnen kinderen Bars ontvangen?

Kinderen en ook babies kunnen er heel veel baat bij hebben. Zij hebben nog geen of weinig (voor)oordelen en hebben daardoor meer vermogen tot (snelle) verandering

De Bars runnen bij kinderen erg snel. Kinderen kunnen je zelf vertellen wanneer ieder punt voldoende aandacht heeft gehad. Bij babies gaat het nog sneller.

Kunnen kinderen het leren?

Absoluut! Omdat kinderen minder overwegingen hebben over wat wel of niet mogelijk is, kunnen zij Bars geven met krachtige effecten en weinig beperkingen.

Wie kan Bars leren geven?

Iedereen kan leren Bars te geven. Je hebt geen ervaring nodig op het gebied van gezondheid of massage.

Alles wat nodig is, is de bereidheid om te leren en om een 1-daagse BarsWorkshop te volgen.

Waar kan je Bars leren geven?

Bij Awakening natuurlijk. Coby is een gecertificeerd facilitator. Kijk voor geplande workshops in de www.barsworkshops.nl of stel je vragen persoonlijk of mail.

Als je niet in de buurt van Zeist woont en niet ver kunt of wilt reizen, zijn er meerdere gecertificeerde facilitators in het land. Kijk hiervoor op deze pagina.

Vraag eventueel ook naar de mogelijkheden om in kleine, besloten kring les te krijgen.

Kunnen ouderen en mindervaliden baat hebben bij Bars?

Absoluut. Er zijn nadelige effecten van bars, alleen positieve.

Kunnen zwangere vrouwen Bars-sessies ontvangen?

Jazeker (vanwege wettelijke verplichting vragen we je om bij twijfel eerst advies aan je arts te vragen). Vrouwen die de Bars, zeker wanneer op regelmatige basis, hebben laten doen tijdens de zwangerschap melddensnellere en makkelijkere bevallingen en minder zwangerschapsziekte.

Hoe lang duurt een Bars-sessie?

Een sessie duurt meestal 60-90 minuten. Het kan variëren. Zeker een eerste sessie kan wat langer zijn.

Een sessie kan getimed worden op 60 minuten als dat praktisch is voor de ontvanger. We zeggen vaak, beter maar een half uurtje dan helemaal niet.

Wat zijn de lange-termijn effecten?

De meeste mensen die regelmatig de Bars hebben laten doen geven aan dat hun leven steeds beter en gemakkelijker verloopt.

Moet je de Bars meer dan eens laten doen?

Access en Bars zijn een keuze. Je moet helemaal niets.

Mensen die de meeste baat hebben van Bars zijn de mensen die het vaker laten doen. Het is jouw keuze.

Hebben de Bars effect op mentale of psychologische problemen?

Veel mensen met psychologische of mentale problemen hadden de ervaring dat ze ‘per ongeluk’, dus zonder opzet bleken hun medicijnen te vergeten en signaleerden ongelofelijke veranderingen in hun problematiek.

Vanzelfsprekend adviseer ik je met klem je arts te consulteren voordat je stopt met geestverruimende en veranderende medicatie of de voorgeschreven doses verandert.

Kunnen de Bars iemand kwaad doen?

Beslist niet. Bars kan ook niet verkeerd gegeven worden en je kunt een persoon ook geen kwaad berokkenen door hun Bars te doen.

Is er iemand die zijn Bars niet zou moeten laten doen?

Nee, niet echt, tenzij je er geen zin of interesse in hebt.

Hoe weet je wat de effecten van de Bars op jou zullen zijn?

Dat kan je niet weten. Iedere sessie is anders en er is geen mogelijkheid om te voorspellen wat er zal gebeuren. Waar je wel van uit kunt gaan, is dat het een positieve uitwerking op je zal hebben.

Wat men wel zegt is:”Het ergste wat je kan overkomen, is dat je je heerlijk ontspannen voelt. Het beste wat je kan overkomen is dat je leven verandert.”

Kunnen de Bars fysieke klachten genezen?

De Bars zijn niet bedoeld voor of gericht op genezing. De Bars bevorderen bewustzijn, wat dus betekent dat zowat alles kan veranderen.
In de praktijk merken we dat klachten en pijnen van velerlei aard blijken te verdwijnen, zowel fysiek als mentaal en emotioneel.

Veel mensen hebben de Bars gedaan in combinatie met andere technieken van Access Consciousness, waarmee zelfs als ongeneeslijk benoemde ziekten en klachten verdwenen.

Hoe weet je hoeveel Bars-sessies het zal nemen om iets te genezen?

Dat weet je niet. Het moet ook gezegd worden dat het ontvangen van Bars-sessies niet geneest. Wat het wel doet, is ondersteunen in het loslaten van de overwegingen, die de ongewenste fysieke conditie op zijn plaats houden. (overwegingen zijn: gedachten, gevoelens, emoties, overtuigingen, beslissingen, oordelen uit welke leven dan ook).

Symptomen of ziektes zullen verdwijnen als de persoon en zijn lichaam eraan toe zijn. Dit kan op geen enkele wijze geforceerd worden, wel gestimuleerd.

UIteraard is hier ook een verschil in mensen. Dat wat de ene persoon in één sessie los kan laten, kan een ander meerdere sessie kosten. Het is wel mogelijk om in een Bars-sessie gericht op een bepaalde klacht te werken.

Zijn Bars-sessies te combineren met reguliere of andere geneeswijzen?

Uiteraard! Bars ondersteunen genezingsprocessen doordat ze stress en spanning verminderen.

Overleg met een arts kan soms wenselijk zijn omdat door de optredende (positieve) veranderingen eventuele medicatie bijgesteld moet worden.

Wanneer zou je je BARS ‘moeten’ laten doen?

Moeten? Nooit!
Maar wanneer je er zin in hebt om je goed te voelen zou het een idee kunnen zijn!
Mensen die de al een tijdje met Bars bezig zijn, laten het regelmatig doen. Met zo nu en dan een extra sessie als ze een lastige dag hebben of als ze humeurig zijn.

Zijn de Bars als Reiki of Cranio-sacraal werk?
Zijn het acupunctuur punten?

Nee, Bars zijn een totaal nieuwe methode. Er is ons niets bekend wat zulke snelle veranderingen genereert.

De Bars punten lijken misschien opde zelfde plaatsen op het hoofd te liggen als acupunctuur- of cranio-sacraal punten, de functie ervan, uitgevoerd in een Bars-sessie, is anders.

Moet je liggen als je de Bars ondergaat?
Moet je je ontkleden?

Liggen is niet vereist. Het bevordert de ontspanning voor de ontvanger evenals het gemak en comfort voor de gever. Een massagetafel of een luie fauteuil zijn beiden prima als het voor beide partijen maar relaxt is.

Ontkleden is nooit nodig, gewenst of van toepassing tijdens een Bars-sessie!